TEXTILJÁTÉKOK

szívvel, lélekből

TEXTILJÁTÉKOK

szívvel, lélekből

Gyakran ismételt kérdések

Ha bármilyen kérdés felmerült benned, amire itt nem kaptál választ, kérlek írj az infopjulcsy@gmail.com email címre vagy keress meg bármely közösségi média felületen.
Milyen alapanyagokat használsz?

Az általam használt legfontosabb alapanyag a pamutvászon, melyet poliészter tömőanyaggal töltök, a könnyű tisztíthatóság érdekében. Ez adja a babák, figurák testét.
A babák ruhái levehetőek, ezek készülhetnek pamutvászonból, pamutjersey (póló) anyagból, néha kézzel kötött pamutfonalból készülnek. A babák kiegészítői szintén levehetőek, ezek textilbőrből, gyapjúfilcből, pamutjersey (póló) anyagból, pamutfonalból készülhetnek; a DUKKE és NUKK figurák esetében ezek még tartalmazhatnak apró műanyag gombokat és fém kellékeket is.
A babák haja gyapjúfilcból vagy kártolt, festett merinó gyapjúból készülhet. Ez utóbbi a gyapjú sajátosságából adódóan bolyhosodik, mosás nélkül is nemezelődik, azaz tömörödik, kezdeti selymes puhaságát és simaságát a használat során elveszíti.

Mekkorák a babák és kinek ajánlod őket? Mennyibe kerülnek?

A figurák a Galéria menüpontban, típusok szerinti felbontásban találod.

MANIKA
Mérete 25 cm.
A legegyszerűbb alapbaba, mely semmiféle lenylehető, apró részletet nem tartalmaz, ezért biztonsággal adható már újszülött kortól is. Fiú és lány változatban is készítem, a lány változat pamutvászonból készült kisruhát is kap, de elképzelhető enélkül is.
Általános ár: 4.900  és 5.500 forint.

PUPA
Mérete 30 cm.
Egyszerű, kissé ólábú fazonú baba fiú és lány változatban. Apróbb részleteket tartalmaz, de ezek mind biztonsággal rögzítettek, nem lenyelhetőek. Éppen ezért bátran adható már újszülött kortól is, de a kissé idősebb kisgyerekek is örülnek neki. 0-2 éves korig javaslom.
Általános ár: 6.900 forint

DUKKE
Mérete 40 cm.
Kétféle változatban készülő lány baba, filc és gyapjú hajjal. Egyéb tekintetben nincs köztük különbség, mindkét típus öltöztethető, kiegészítőik levehetőek és tartalmazhatnak apróbb részeket.
A filc hajú változatot 1-6 éves korig, a gyapjú hajú változatot pedig 3-99 éves korig javaslom.
Általános ár: 14.000 forint

NUKK
Mérete 40 cm.
Részben öltöztethető fiú baba, legtöbbször a sapka, cipő, sál levehető rajtuk, de időnként készítek más, karakterizált babákat a hozzá illő kiegészítőkkel, amik szintén levehetőek.
Mivel a fiú babák minden esetben filc hajjal készülnek, ezért már 1 éves kortól bátran adhatóak.
Általános ár: 13.500 forint.

LOOM
Mérete 30 cm.
Különböző fajtájú, mintájú, nemű állatfigurák, melyek semmiféle lenyelhető részletet nem tartalmaznak, kialakitásuk filc rátéttel készülnek, ezért bátran adható már újszülött kortól is.
Általános ár: 6.300 forint

Mennyibe kerülnek a babák?

Az itt felsorolt árak csupán iránymutatóak, mindenképpen érdeklődj az érvényben lévő árakról levélben (infopjulcsy@gmail.com), üzenetben a közösségi médiákon vagy nézd meg a webshopot!
Valamint ne felejtsd el azt sem, hogy egyéni megrendelés esetén 10-35 százalék plusz költséggel kell számolni.

MANIKA
Mérete 25 cm
Általános ár: 4.900  és 5.500 forint.

PUPA
Mérete 30 cm.
Általános ár: 6.900 forint

DUKKE
Mérete 40 cm.
Általános ár: 14.000 forint

NUKK
Mérete 40 cm.
Általános ár: 13.500 forint.

LOOM
Mérete 30 cm.
Általános ár: 6.300 forint

A figurákat típusok szerint csokorba szedve megtalálod a Galéria menüpontban.

Hogyan tisztíthatom a babákat?

Alapvetően két csoportra oszthatóak a babák tisztítás szempontjából: filc hajúakra és gyapjú hajúakra.
A filc hajúak bátran moshatóak mosógépben, alacsony hőfokon, közepes fordulatszámon centrifugálható használata is megengedett, szárítógépbe tenni azonban nem ajánlom. Mindez persze csak a baba testére és ruháira vonatkozik, a kiegészítőket mosás előtt érdemes eltávolítani.
A gapjú hajú babák esetében a gépi mosás nem megengedett, csak és kizárólag kézmeleg vízben, áztatva tisztítható és óvatos nyomkodás után fektetve szárítható. Sajnos a gyapjú kényes alapanyag, a mosás tömöríti, nemezeli.
Az egyéb figurák esetében a filc hajú babákra érvényes tisztítási folyamat bátran alkalmazható.

Adhatok le egyedi megrendelést?

Ha nem találsz a webshopban olyan figurát, babát, ami tetszene neked, lehetőség van korlátozott számú egyéni megrendelésre is. A korlátozott szám azt jelenti, hogy az év átlagos, nyugodtabb szakaszában (általában januártól augusztusig) szívesen vállalok egyéni megkereséseket, de számolni kell az esetleges hosszú határidővel, hiszen nagyon sok egyéni megrendelés érkezik hozzám. A karácsony előtti időszak (szeptembertől decemberig) jellemzően elég túrterhelt, kevesebb egyéni megrendelést tudok vállalni.

Az egyéni megrendelések esetén 10-35 százalék plusz költséggel kell számolni, attól függően, hogy mennyi plusz munkával jár az egyéni kérés. Kevesebb plusz költséggel kell számolni, ha például csak a mintát, színt, kiegészítőket szeretnéd te kiválasztani, de ha már extra kiegészítőket szeretnél, akkor mindenképpen magasabb lesz. A legmagasabbal akkor kell számolni, ha olyat kérsz, amit eddig még sosem láttál nálam, hiszen mindig örömmel állok az új kihívások elé, de ez plusz tervezéssel is jár, ami több idő, több alapanyag ráfordítást jelent.

Egyéni megrendelést csak a babák formáján, stílusán, karakterén belül tudok vállalni, ami azt jelenti, hogy az állandó, saját tervezésű szabásmintáim alapján dolgozom. Ezeket tudom karakterizálni (pl. szemüveg, ősz haj, lovagi páncél, csipkés szoknya), jellemző külső tulajdonságokkal, kedvenc színnel, mintával felruházni, de az alapbabát megváltoztatni nem. Ugyanez igaz azokra a babákra is, amiket valaki előttem már megtervezett. Tehát mesebeli figurák (pl. mesehősök, filmszereplők), más által készített babák (más kézműves alkotókét vagy nagy cégekét sem!) elkészítését nem vállalom, nem csak a jogdíj, hanem elsősorban az etikusság miatt.

Egyéni megkeresést bátran indíthatsz innen a weboldal kapcsolati űrlapjáról is, de írhatsz az infoplulcsy@gmail.com emal címre is, de megkereshetsz bármelyik közösségi média felületen is. Igyekszem mihamarabb válaszolni!

Mi a helyzet a garanciával?

Azt szoktam mondani, hogy a garancia nálam örök.
Hiszek abban, amit csinálok és amit csinálok azt a lehető legnagyobb precizitással és odafigyeléssel csinálom, hiszen a kézzel készült alkotásoknak ez a bája, ha úgy tetszik, a sava-borsa. Éppen azért, mert nem egy gyártó soron készülnek, hanem egytől-egyig emberi kéz alkotása, előfordulhatnak hibák, amire természetesen jár a garancia.

Ez elsősorban a gyapjú hajú babák újrafrizulásáról szól, amit tréfásan hajátültetésnek szoktam nevezni. Ezt bármikor megteszem és természetesen ingyen, függetlenül attól, hogy hány éve lett vásárolva a baba. Igyekszem hangsúlyozni, ahol csak lehet, hogy a gyapjú sajátossága, hogy filcesedik, nemezelődik, bolyhosodik. Ez elkerülhetetlen ennél a típusú babánál és bizony a kezdeti báját, puhaságát elveszíti egy idő után.

Egyéb hibákat is megpróbálok megjavítani, de függ az adott hibáról. Egy hiányzó babalábat például nem biztos, hogy tudok pótolni, de ha csak kifeslett vagy lifeg és te nem mered/tudod megjavítani, szívesen megjavítom, befoltozom. Legtöbb esetben a bontás vagy csere nagyobb bajt, szépséghibát okoz, mintha csak egy toldás, folt kerülne az adott területre. Ezekkel tehát számolni kell.

Bátran írj vagy keress meg, ha kérdésed van ezzel kapcsolatban.